Indian Dog Foundation

  

Indian Dog   

 

wat geïnteresseerden over de Indian Dog moeten weten.

Het blijkt uit DNA testen dat vanaf omstreeks 2018/2019 Indians verkocht zijn met een grote aandeel wolf. De wolf komt nagenoeg niet voor in de oorspronkelijke Indian Dog er kunnen wel wat restanten binnen de DNA gevonden worden maar dit zal nooit meer zijn dan 20%, de nesten die aangeboden zijn via marktplaats van de fokker in Duitsland in 2019 blijken teveel wolf aandeel te hebben tot boven de 60%. 

De IDF wilt mensen hier bewust van maken omdat de wolfaandeel vele problemen kan geven als men er niet mee overweg kan, daarnaast is de mogelijkheid dat de wolf binnen de eerste 4 generaties erin gefokt is waardoor de hond zonder een CITES vergunning niet in uw bezit mag zijn. We willen mensen voor deze praktijken waarschuwen want deze honden behoren tot de hybride en hebben niets meer met een Indian Dog te maken.

Indien u toch een pup van deze fokker uit Duitsland neemt verzeker u dat er bewijzen zijn dat de pup vanaf F5 (vijfde generatie) is, dit zal de fokker moeten kunnen bewijzen, dit kan niet via papier maag gewis u van een goede DNA uitslag zoals de embark, zo niet laat de pup waar deze is en zoek verder er worden af en toe in Nederland pups aangeboden uit thuisnesten, ga daar eens kijken. de IDF kan u hierbij informatie verschaffen.


De Indian Dog is een hele intelligente hond welke samen met de baas aan verschillende disciplines kan worden deel genomen.

 

Omdat de Indian Dog graag voor zijn baas wilt werken, is de Indian Dog bijna alles te leren als dit maar met veel geduld word bij gebracht. De Indian Dog heeft veel beweging nodig waardoor fietsen en dogscootering voor de honden heel fijn is om samen te ondernemen. De Indian Dog is niet geschikt voor sporten met pakwerk omdat je dan tegen zijn natuur inwerkt, maar voor het speuren naar verschillende voorwerpen en mensen zijn ze uitermate geschikt. De Indian Dog is een geur en visuele hond die ook in het donker goed kan zien.

De Indian Dog kan zeer goed met kinderen overweg maar ook dit moeten ze wel vanaf jongs af aan worden bij gebracht, eigen kinderen worden gezien als onderdeel van hun roedel en zullen ten alle tijde worden verdedigd bij dreigend gevaar.

De Indian Dog is een hond die zeer krachtige kaken en lichaam heeft en door zijn snelle lichamelijke bewegingen alle aanvallen van andere honden kan pareren, dit zie je goed terug is het spel met andere honden gebruik van schouders en heupen maken dat de tegenpartij uit balans komt. De Indian Dog is een super snelle hond deze kan de windhonden goed bijhouden met rennen en kan met bijna alle honden overweg maar hij zal zich altijd verdedigen indien het nodig is.  

Als pup daagt de hond je uit om goed na te denken over wat je vervolg stap moet gaan zijn ze blijven je altijd een stap voor, hierdoor kan het fout gaan in de opvoeding en kan het zijn dat de eigenaren geen binding krijgen met hun hond, de Indian Dog wilt de eigenaren kunnen vertrouwen en als dit vertrouwen er eenmaal is gaat de hond door het vuur voor de eigenaar, de eerste 3 jaar blijft de Indian Dog jouw als eigenaar testen nadat ze volwassen zijn (met 3 jaar) heb je er een hele fijne hond aan, mits je het vertrouwen van de hond hebt gewonnen, vandaar dat de Indian Dog niet geschikt is voor iedereen. 

Helaas blijkt uit de DNA dat de Indian Dog in Europa nog maar weinig met de oorspronkelijke Indian Dog van doen heeft. In de huidige Indians zit veel verschillende husky's hierdoor moet men wel weten waar men aan begint omdat de ene Indian meer op de baas gericht is en de andere niet. Vraag goed door bij de fokker van voorkeur over het gedrag van beide ouders, zodat u een beeld heeft wat je van de pup kan gaan verwachten zorg dat u de teef kan zien want zij zal het meeste gedrag mee geven aan de pup kijk of dit gedrag ook bij u past,. Zorg dat u gezondheidsverklaringen en uitslagen te zien krijgt.


De IDF wilt een programma gaan starten waarmee via de fokkerij de oorspronkelijke Indian Dogs zal gaan evenaren, dit heeft nog tijd nodig omdat de fokkers hierin wel mee moeten gaan doen. Dit betekend dat degene die vanuit de IDF gaan fokken een zo goed mogelijk fokbeleid hanteren.
E-mail