Indian Dog Foundation

 
Er zijn van dit nest nog twee pubers die een goed huis zoeken!

Twotooth (Toetje, Toetoet, Toeterke)

Reu van 18-11-2019, gecastreerd, gechipt, paspoort, ingeent.

Twotooth komt uit het nest van Moeder Aya (Rose x Lucky8)  – Vader Yahto (Joberry x Wulf Everglades). Hij heeft 6 broertjes en zusjes. Beide ouders en zijn zusje Mara zijn ge-embarked. Mare’s uitslag zal ongeveer vergelijkbaar zijn met die van Twotooth. Dat is: het merendeel Alaskan-type husky (village dog), 17.5% wolf en een beetje Siberische husky en Duitse herder.

Twotooth is bijzonder. Hij is bijzonder atletisch gebouwd. Als je hem vol gas ziet rennen ziet het eruit alsof hij in slow motion beweegt en als hij gewoon loopt lijkt hij op een mannelijke mannequin op de catwalk. Hij is een beetje meer op zich zelf dan de rest van zijn nest: hij is wat gereserveerder. Toen hij klein was, was hij het zielige, veel piepende, hondje uit het nest, maar hij is ontpopt tot de dominantste van het stel en de grootste van de vijf Indians die ik heb. Hij is prachtig om te zien en erg lief in de omgang met mensen. Als hij bij je op schoot zit (hij denkt nog dat hij klein is..) is hij wel wat bezitterig naar de andere honden. Katten zijn om op te jagen. Heeft een pittig jachtinstinct. Kan mee in de auto.

Twotooth kan verschrikkelijk goed toneelspelen en erg theatraal en vergezelt met veel tragisch klinkend geloei kennisgeven van het feit dat hij wellicht pijn aan zijn voet heeft. Na een knuffel of vaak al tijdens de knuffel moet hij er echter alweer vandoor om aan belangrijkere zaken deel te nemen. Hij is ook een beetje achterbaks of rete-slim, welke van de twee daar ben ik nog niet echt achter. Hij houdt er wel van om een van zijn broers te pakken te nemen, maar vindt het veel minder leuk als ze hem te grazen nemen. Hij ontwikkelt zich nog steeds en lijkt de laatste weken wat speelser en vrolijker springend te worden. Toetje houdt van knuffelen op zijn tijd en heeft de zachtste vacht van alle Indians die ik ken. Zijn nieuwste ding is dat hij tegen mij aan begint te klimmen zodat hij met zijn voorpoten over mijn nek heen zit en dat ik mijn handen onder zijn kont hebt. Vindt hij erg interessant. 

Zijn onafhankelijkheid zorgt ervoor dat als hij ergens mee bezig is, bijv. graven, dat hij slecht of niet luistert als hij moet komen. Wat hij ook soms doet is dat hij bij een vreemde en wat onzekere hond die hij ontmoet snel overgaat van met de neus ertegen aan duwen naar met de voortanden happen. Hij probeert de andere hond uit te dagen maar die reageert er door zijn onzekerheid niet op en dat ziet Toetje als een vrijkaart om nog verder te gaan. Als je in de buurt bent is het snel te corrigeren.

Hij kan loslopen en luistert over het algemeen goed. Heeft tot nu toe alleen vlees gehad en houdt erg van slagroom, ijs, aardbei, appel, karnemelk en poep... 

Snow

Reu van 18 – 11 – 2019, gecastreerd, gechipt, paspoort, ingeent.

Snow komt uit het nest van Moeder Aya (Rose x Lucky8)  – Vader Yahto (Joberry x Wulf Everglades). Hij heeft 4 broertjes en 1 zus. Beide ouders en zijn zusje Mara zijn ge-embarkd. Mare’s uitslag zal ongeveer vergelijkbaar zijn met die van Twotooth. Dat is: het merendeel Alaskan-type husky (village dog), 17.5% wolf en een beetje Siberische husky en Duitse herder.

Snow heeft tot nu toe zijn hele leven bij zijn ‘fokker’ gewoond, namelijk Martinus Overing. Tot nu toe is er nog geen geschikte match gevonden voor Snow.

Snow is een kleine hartendief! Hij is lief naar mensen toe, zoekt contact, is erg gevoelig en snuffelt of er soms wat eten in je zak zit. Hij is eten gericht.

Snow rent en speelt graag, houdt van snuffelen en graven naar muizen. Als Indian dog zijnde heeft Snow best een pittige jachtdrift dat zich helaas ook wel eens uit richting kleine bruine hondjes die gaan gillen als hij in de buurt komt. Snow wordt dan getriggerd en gaat serieus in de aanval. Katten kent hij alleen van dat je er achteraan kan zitten samen met zijn broers en dat dat erg leuk is.

Snow houdt niet zo van natte voeten of hoog nat gras, vindt gecorrigeerd worden maar niets en gaat rustig verder met bepaald gedrag ook na het corrigeren. Toen Snow een kleine pup was dit al zichtbaar tijdens het afspenen. De gemiddelde pup werd 3 keer weggestuurd door moeders, Snow echter 7-9 keer voordat hij opgaf. Meneer is dus wat koppig. Als Snow uit balans is gaat hij weer in huis poepen en piesen. Bij mij doet hij dat steevast op de plek waar de werpkist stond. Veel liefde en bevestiging brengen hem meestal weer snel terug naar zijn innerlijke balans.

Toen Snow een maand of drie/vier was werd duidelijk dat hij een stembandverlamming had. Hij is hieraan geopereerd. Bij deze operatie wordt een van de stembanden tegen de wand van de luchtbuis vastgezet. Resultaat is dat de luchtpijp nooit helemaal dicht of open kan, daardoor kan Snow niet hard blaffen: het klinkt een beetje als een hese hoest als hij blaft. Af en toe hoest hij rochelend, als een oude man, om zijn luchtpijp schoon te maken. Hij mag alleen uit een antischrokbak eten anders is er kans dat hij eten in zijn longen krijgt met als gevolg longontsteking. Resultaat van de operatie is ook dat hij niet geschikt is om te trekken of dat hij langdurig kan rennen. Dit omdat de luchtpijp nooit helemaal open kan. Des te warmer het is, des te sneller zie je hier het effect van (buiten adem). Spelen en ravotten en ander Indian gedrag wordt hierdoor niet belemmerd. Hij weet zelf wel wanneer hij even bij moet komen. De dierenarts is sindsdien niet meer zijn beste vriend maar eenmaal op tafel laat hij netjes alles toe. 

Heeft u interesse in één van deze twee pubers of allebei, neem contact op de Indian Dog Foundation via [email protected]


(De IDF is geen rasvereniging en de nestjes die hier vermeld staan zijn niet altijd volgens het fokbeleid wat elders op deze website staat gefokt. De IDF bemiddeld slechts in het vinden van goede huisjes voor de pups als de fokker dit wenst. Het fokbeleid is bedoeld als leidraad voor (toekomstige) thuisfokkers, zij zijn echter vrij om hiervan af te wijken. De fokker blijft ten  alle tijden verantwoordelijk voor de gezondheid en het welzijn van de pups en moeder.)

E-mail