Indian Dog Foundation

 Sansa (Indian Dog) x Sky (Saarlooswolfhond) - geboren 27-01-2020

Hoewel Sky, na overleg met de dierenarts chemisch gecastreerd is, bleek geheel onverwacht dat Sansa toch in verwachting was geraakt en zijn er op 27 januari jl. inmiddels 5 prachtige pups geboren waarvan 3 reutjes en 2 teefjes. 

Hoewel dit dus niet was gepland zijn we er nu toch heel blij mee en genieten volop van de ontwikkeling van deze mooie hondjes. De pupjes groeien nu op in ons gezin en krijgen als ze wat groter zijn binnenkort ook de volle aandacht van onze 3 kinderen.

Van de fokker

Wij hebben in 2003 voor het eerst kennis gemaakt met de Saarloos Wolfshond toen wij op zoek waren naar een maatje voor onze herdershond. Onze eerste Saarloos (Saartje) was een prachtige bosbruine teef. Als opgroeiende pup heeft zij ons hart al gestolen en zijn wij toen bijzonder onder de indruk geraakt van de oorspronkelijke en vooral eigenzinnige karaktereigenschappen van een Saarloos Wolfshond . 

In 2006 kregen wij onze 2e Saarloos Wolfshond, een bosbruine reu genaamd Storm en in 2007 kwam Senna, een bosbruine teef en zusje van Storm als herplaatster in ons gezin.
Saartje en Storm zijn inmiddels helaas overleden en Senna, nu bijna 14 jaar, is een krasse oude dame die nog goed meedoet. Bijna 3 jaar geleden is Sky bij ons gekomen. Sky is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige 73 cm hoge wolfsgrauwe Saarloos reu, een echte gezinshond, wederom met een rustig en evenwichtig karakter. 

 


Vorig jaar dachten wij aan een vriendje voor Sky aangezien Senna wat ouder begon te worden en het “spelen”van Sky niet meer zo kon waarderen. 
Wij zijn ons toen ook eens gaan oriënteren op andere oorspronkelijke rassen en kwamen toen bij de Indian Dog uit. Onze keuze is toen op Sansa gevallen een prachtige, slimme en pittige tante in de goede zin van het woord. Zij is 25 januari jl. inmiddels 1 jaar geworden. 
Wij zouden het heel fijn vinden als wij voor onze pups straks mensen kunnen vinden die de mix van deze 2 prachtige hondenrassen met hun oorspronkelijke karaktereigenschappen weten te waarderen, en met aandacht, liefde en geduld, en voldoende ruimte kunnen opvoeden tot mooie evenwichtige honden.

Mocht je na het lezen van dit verhaal enthousiast zijn geworden of vragen hebben laat het weten via  info@indiandogfoundation.nl , wij zullen contact met je opnemen!

Met vriendelijke groet,

Jos Pronk en Claudia Hoveling

Sansa

Sansa - geboren 25 januari 2019 - Cana x Holywood


De uitslagen van het DNA-onderzoek van Sansa zijn op dit moment nog niet bekend. De uitslagen van haar nestgenoot zijn wel bekend, hier zijn geen genetische afwijkingen gevonden. Het percentage wolf in Sansa bedraagt ongeveer 55%.

Van de ouders van Sansa zijn geen DNA-onderzoeken bekend. 

 

Sky - geboren 2 mei 2017 - Chen x Lakota

 Beide ouders van Sky zijn getest op Degeneratieve Myelopathie en Hypofysaire Dwerggroei. Vader Lakota is vrij van beide afwijkingen, moeder Chen is drager van Hypotysaire Dwerggroei. Als Saarlooswolfhond zal het percentage wolf in Sky ongeveer 10-15% bedragen.

Sky

E-mail