Indian Dog Foundation

 Aya x Yahto, geboren 18 november 2019 

Op 18 november zijn Aya en Yahto de trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Er zijn nog drie pups beschikbaar voor het juiste mandje bij de juiste eigenaar. De pups groeien in huiselijke kring op met moeder en nog een Indian Dog. Ze zijn goed gesocialiseerd, vriendelijk en open naar mensen toe. De pups hebben een paspoort en zijn ontwormt, gechipt en geënt.Heeft u interesse in een pup en denkt u een Indian Dog een gouden mandje te kunnen geven? Neem dan contact met ons op via  info@indiandogfoundation.nl en wij brengen u in contact met de fokker.

Onderstaand stellen wij de pups en hun ouders aan u voor.

Snowy, reu

Dit is een speciaal beest, een harten opener. Hij kruipt bij iedereen zijn hart in en roert daar dan zachtjes. Veel mensen willen hem daarom hebben maar zien niet wat er werkelijk aan de hand is. Namelijk dat dit zijn gave en doel is hier op aarde. Heeft een ongehoord groot christus bewustzijn voor een hond. Hij is hier niet om enkel als huis hond en kompaan te dienen, er moet met hem gewerkt gaan worden met kinderen, getraumatiseerden enz.

Er zit een stijf kopje op die nogal wat overredingskracht eist van zijn baas. Hij gedijt het best bij een enkel persoon en niet in een huishouden omdat hij grote eenduidigheid nodig heeft. Hij is heel erg lief maar in zijn enthousiasme gebruikt hij nu zijn mond nog graag om je handen, neus en oren vast te pakken. Is erg slim en observeert graag. Hij kan zeker fel zijn, is soms een pestkop maar ook een charmeur van hier tot Tokio. Een blik van zijn prachtige blauwe ogen helpen hier erg bij. Komt ’s nachts graag naast of zelfs op mijn hoofd liggen in bed, wil erg graag altijd bij je zijn. Denk dat hij het ook goed zal doen voor de step zodat hij wat energie gericht kwijt kan. Geen beest om in een bench te stoppen, anderszins zijn vrijheid te beperken of alleen te laten zodat de baas zijn eigen gang kan gaan. Dit is een intense en uitdagende hond maar ook degene waar ik het meest mijn hart aan verpand heb. Ik denk dat een spirituele blik op het leven zeker een pré is. Hij begrijpt je goed als je met hem op een hoger niveau communiceert. 

 Panda, reu

Deze hond moet naar een rustig gezin met humor. Hij maakt erg veel geluidjes en ik moet daar veel en vaak erg om lachen. Het lijkt soms wel of hij zich met je gesprekken bemoeit. Ook als hij gaat slapen en soms in zijn slaap kreunt en steunt hij dat het een lust is. Hij is erg lief, knuffelig en ondeugend, trekt graag aan veters, springt veel en vrolijk in het rond en vindt het heerlijk om af en toe een aai over zijn bol te krijgen. Ik denk dat het een grote hond wordt aan zijn voeten te zien. Hij is nog wat bijterig vooral als hij erg enthousiast is omdat de dag net begonnen is. Slaapt meestal naast mijn bed op oog hoogte. Denk dat hij het goed gaat doen voor de step of andere sportieve aangelegenheden. Heeft een zwart omrand linkeroog met een streep naar het oor dat hij van zijn grootvader heeft geërfd. 

Yahtwo, reu 

Yahtwo (vader Yahto 2.0) Is de liefste, aanhankelijkste en zachtaardigste van het nest. Kan het goed doen in een rustig gezin met al wat oudere kinderen of bij een persoon maar ook als hulp hond zal hij goed voor de dag komen denk ik. (net als zijn vader) Slaapt graag naast mijn hoofd tegen mij aan op het kussen. Heeft veel lieve aandacht nodig maar geeft die zelf ook. Zijn blauwe ogen kunnen je erg dromend aankijken. Als het te druk voor hem wordt of hij zoekt anderzijds rust of bescherming dan komt hij naast of achter mij liggen of hij kruipt ergens achter. Hij is daar erg duidelijk in vind ik. Kan een felle sodemieter zijn samen met zijn broers maar is heel handelbaar en vraagt weinig aandacht. (voor een Indian!) Hier moet je wel mee om kunnen gaan want meneer verdient het om ten volle gezien te worden. Het is een laatbloeier en hij is nog bezig om uit zijn schulp te kruipen. 

YAHTO EN AYA

Yahto, geboren 9 juli 2017 - Wulf Everglades x Joberry 

Yahto is HD en ED gekeurd, en op 165 genetische afwijkingen getest door Embark. Onderstaand de Embark-uitslagen.

 

Aya, geboren 25 december 2015 - Lucky x Highland Rose

Aya is ook door Embark getest op 165 genetische afwijkingen en is drager van Degeneratieve myelopathie (DM). Als drager van deze afwijking zal Aya nooit aan de afwijking lijden, ook haar pups kunnen (in combinatie met Yahto) nooit een lijder worden. Onderstaand de Embark-uitslagen.E-mail