Indian Dog Foundation

 Geschiedenis

De Indian Dog heeft een lang verleden, het ras bestaat al 30.000 jaar in Amerika en leefde het ras bij de Indianen. De Indianen waren net als nomaden ze trokken daarheen waar ze voldoende voor voeding en water konden zorgen, hierbij werden de honden gebruikt. Er zijn opgravingen verricht van de graven van Indianen waar een aantal hondenbotten bij zijn ontdekt.

De Indianen waren echt natuurmensen en daardoor geloofden ze in leven na de dood, hierdoor werden hun beste honden mee genomen in het graf.

Lang voordat de Indianen paarden hadden waren de Song Dogs vertegenwoordigd om alle voorkomende werkzaamheden samen met de Indiaan te doen, zoals hoeden, jagen, oppas, pakhond maar ook om deel te nemen aan ceremonies, van de honden werden de losse vachten gebruikt voor kleding om de Indianen warm te houden, en sliepen een aantal honden bij de Indianen om hem 's nachts warm te houden.

Zoals men kan lezen is de Indian Dog een veelzijdigheidshond die ook werkkwaliteiten bezit.

Let wel de Indian Dog zoals meer dan 10 jaar geleden, zijn er niet meer in Europa, de honden zijn mixen van diverse rassen. Ze worden nog wel Indian Dog genoemd maar weet dat de echt Indian Dog is uitgestorven. In Amerika is Kim LaFlamme die de American Indian Dog fokt, zijn ook niet meer de echt Indian Dogs die vroeger bij de Indianen leefden, dit omdat de Indianen op reservaten leven en de honden die zij hebben vanuit alle windstreken komen. Kim LaFlamme heeft de American Indian Dog als merk aangekocht waardoor de naam AID niet gebruikt mag worden buiten zijn kennel om.

 

E-mail