Indian Dog Foundation

 

Indian Dog         

                         

De Indian Dog is een hele intelligente hond welke samen met de baas aan verschillende disciplines kan worden deel genomen.

Omdat de Indian Dog graag voor zijn baas wilt werken, is de Indian Dog bijna alles te leren als dit maar met veel geduld word bij gebracht. De Indian Dog heeft veel beweging nodig waardoor fietsen en dogscootering voor de honden heel fijn is om samen te ondernemen. De Indian Dog is niet geschikt voor sporten met pakwerk omdat je dan tegen zijn natuur inwerkt, maar voor het speuren naar verschillende voorwerpen en mensen zijn ze uitermate geschikt. De Indian Dog is een geur en visuele hond die ook in het donker goed kan zien.

De Indian Dog kan zeer goed met kinderen overweg maar ook dit moeten ze wel vanaf jongs af aan worden bij gebracht, eigen kinderen worden gezien als onderdeel van hun roedel en zullen ten alle tijde worden verdedigd bij dreigend gevaar.

De Indian Dog is een hond die zeer krachtige kaken en lichaam heeft en door zijn snelle lichamelijke bewegingen alle aanvallen van andere honden kan pareren, dit zie je goed terug is het spel met andere honden, de Indian Dog is een super snelle hond deze kan de windhonden goed bijhouden met rennen en kan met bijna alle honden overweg maar hij zal zich altijd verdedigen indien het nodig is.  

Als pup daagt de hond je uit om goed na te denken over wat je vervolg stap moet gaan zijn ze blijven je altijd een stap voor, hierdoor kan het fout gaan in de opvoeding en kan het zijn dat de eigenaren geen binding krijgen met hun hond, de Indian Dog wilt de eigenaren kunnen vertrouwen en als dit vertrouwen er eenmaal is gaat de hond door het vuur voor de eigenaar, de eerste 3 jaar blijft de Indian Dog jouw als eigenaar testen nadat ze volwassen zijn (met 3 jaar) heb je er een hele fijne hond aan, mits je het vertrouwen van de hond hebt gewonnen, vandaar dat de Indian Dog niet geschikt is voor iedereen.

                                                          


                            

                                 

         

E-mail