Indian Dog Foundation

 Miya zoekt een forever home!

Hoewel Miya geen Indian Dog is, is de gelijkenis in uiterlijk en karakter zodanig, dat de IDF heeft besloten te helpen met het herplaatsen van Miya. Miya is een middelgrote, 2-jarige (intacte) teef, vind de auto spannend maar toch ook weer leuk en kan een paar uur alleen blijven. Uiteraard zal het alleen zijn bij een nieuwe eigenaar wel rustig opgebouwd moeten worden.

Miya is via een stichting geadopteerd vanuit Roemenië. Bij haar adoptiegezin leek zij een mooi huis te hebben gevonden, maar door persoonlijke omstandigheden heeft haar eigenaar haar na lang twijfelen toch afgestaan. In haar adoptiegezin woonde Miya met haar eigenaars en 3 kinderen in de leeftijd van 8, 5 en 4 jaar en dit ging prima. Helaas ging het met vriendjes van kinderen niet altijd even goed, een gezin met kleine kinderen is waarschijnlijk geen goede match voor haar. Met katten die bij de roedel horen zijn er geen problemen.

Naar vreemden is Miya afwachtend en kan angstig worden als zij op de verkeerde manier benaderd wordt. Miya moet de kat even uit de boom kijken en zal dan zelf als ze het vertrouwen heeft vreemden benaderen. Zij heeft dan ook een eigenaar nodig die de nodige ervaring met honden heeft en haar een rustige omgeving kan bieden en het geduld heeft om haar vertrouwen te geven.

Buiten trekt zij wel aan de riem, ze wil vaak sneller lopen dan haar begeleider. Naar vreemde mensen en (grote) honden kan ze uitvallen aan de lijn. Los kijkt zijn soms even weer de kat uit de boom, maar is in principe erg sociaal tegen andere honden. Het probleem is dat zij niet echt goed luistert (een Indian-eigenschap), waardoor zij zeker de eerste tijd bij haar nieuwe baasje niet los kan lopen.

Miya verblijft momenteel in een asiel in Noord-Holland waar zij met alle liefde wordt verzorgd. We hebben Miya opgezocht en wat we zagen was een onzekere hond, maar een echte lieverd! Met een lekker hapje was het ijs snel gebroken en kwam Miya ook naar ons toe voor een kriebel en een aai (en natuurlijk een lekker hapje). 

Denk je Miya het huis te kunnen bieden wat zij nodig heeft? Neem contact met ons op via bemiddeling@indiandogfoundation.nl. 

Onderstaand nog een aantal video's waar Miya's gedrag ten opzichte van andere honden goed tot uitdrukking komt. Deze filmpjes zijn in de afgelopen maand gemaakt sinds Miya in het asiel zit. 

E-mail