Indian Dog Foundation

 Wie zijn we en waar komen we vandaan

 

De (am) Indian Dog Foundation is in september 2016 opgericht door Sabina Scipio. Zij heeft de stichting opgericht om meer zicht te houden op het fokken van Indian Dogs, eigenaren daar waar nodig ondersteuning te bieden en leerzame en leuke activiteiten te organiseren die de baasjes van de Indian Dogs in Nederland dichter bij elkaar zouden brengen. Donateurs van de stichting bieden  financiële ondersteuning om deze doelstellingen ook daadwerkelijk te kunnen bereiken.

In februari 2017 werd een start gemaakt met een eigen database, met Zooeasy-software. Met deze software wordt een duidelijk inzicht verkregen in de stambomen en bloedlijnen, terwijl er tevens berekeningen gemaakt kunnen worden waaruit de beste combinaties voor de fok naar voren komen. 

Waar staat de IDF momenteel? 

Doordat er een start is gemaakt in 2019 met het DNA embark testen heeft de IDF meer inzicht gekregen in de verscheidenheid van rassen die de Indian Dogs in Europa voeren, hierover gaat de IDF met de donateurs om tafel om dit alles te bespreken en een duidelijk rasbeeld te maken, zodat het een eenduidig ras gaat worden die door mensen herkend wordt.

De IDF heeft het op zich genomen om de grote verscheidenheid aan populatie Indian Dogs zoveel als mogelijk terug te brengen naar het niveau van een aantal jaar geleden, waarbij de Indian Dog een hond was die herkend werd door zijn uiterlijk en karakter. 

 


 
E-mail