HET BUDDY-SYSTEEM VAN DE IDF
Puppy Blues of een lastige hond
Wellicht ken je het woord wel: de ‘Puppy Blues’. De heftige periode die je kan ervaren na de aanschaf van je pup. Een puppy nemen lijkt vaak rozengeur en maneschijn, maar vaak valt dat toch even tegen. Een puppy hebben, zeker een bij indian dog, is intens hard werken. Alle trainingen (zindelijk zijn, niet happen in handen, benchtraining, alleen zijn, rustig slapen) gaan niet van een leien dakje en kosten in sommige gevallen ongekend veel energie, moed en liefde.
Er zijn ook puber Indians, of zelfs volwassen Indians, die het de eigenaar dagelijks moeilijk kunnen maken. Denk aan ontsnappen, reactiviteit, nog niet alleen kunnen zijn of slopen. Of het nu puppy blues zijn of je hebt een steuntje in de rug nodig bij jouw oudere Indian: wij willen jou graag helpen! Daarvoor hebben we het Buddy-systeem in het leven geroepen.
Schakel hulp in van anderen!
Als je even niet meer weet wat je moet doen met je pup, puber of volwassen hond, of het water staat je tot aan de lippen, of je wordt misschien wel gillend gek: schroom dan niet om contact op te nemen met de IDF of andere Indian eigenaren! Je hoeft je niet te schamen voor je onzekerheid of wanhoop. Juist door hulp in te schakelen laat je zien dat je de opvoeding van je hond serieus neemt en niet wil opgeven. Samen praten over je problemen, of soms gewoon even stoom afblazen bij iemand werkt! Indians hebben veel gelijkende gedragskenmerken waar iedereen over mee kan praten en kan herkennen. Het is juist goed en fijn om er samen over te praten.
Het Buddysysteem
Ken je niemand in de buurt waarmee je goed kan praten over zulke zaken? Of wil je met iemand spreken die ook een Indian dog heeft en dus beter weet wat je doormaakt? Meld je dan aan voor het Buddy systeem. De Indian Dog Foundation heeft dit systeem bedacht voor Indian Dog eigenaren met Indians die een praatmaatje of meedenkmaatje willen. Je kunt kiezen om een van de vrijwilligers om de arm te nemen of samen met de IDF op zoek te gaan naar iemand bij jou in de buurt. Hulp kan door samen wandelen of volledig digitaal via mail of whatsapp. Waar jij je prettig bij voelt!
Goed om te weten:
- Aan het Buddy Systeem zijn geen kosten verbonden. We helpen elkaar graag!
- De IDF is geenszins verantwoordelijk voor gefokte pups. De fokker blijft ten alle tijden verantwoordelijk voor de gezondheid en het welzijn van de pups en moeder. Denk je dat het gedrag van je pup komt door gezondheidsproblemen of slechte socialisatie? Neem dit dan ook op met je fokker. Als je hier niet uitkomt, kun je altijd de hulp van de IDF inschakelen.
- Gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld bijten, zindelijkheid, socialisatie, benchtraining, loslopen en alleen zijn leren, etc. Alles is bespreekbaar en niets is te gek!
- Zijn er duidelijke gedragsproblemen aan het ontstaan? Dan moet je altijd, met nadruk op altijd, een gecertificeerde gedragsdeskundige inschakelen. Het Buddy-systeem is niet bedoeld als vervangend kynoloog. Twijfel je of gedrag normaal of problematisch is? Dan kun je contact opnemen met Sabina of Willemijn. Vanwege opleiding en ervaring kunnen zij aardig inschatten wanneer er nood aan de man is
Ik geef me op als hondeneigenaar
Heb jij behoefte aan deze extra hulp? Laat het ons weten door het contactformulier in te vullen. Vertel ons waar je tegen aanloopt, wat je al geprobeerd hebt, en hoe je graag hulp zou willen krijgen. Dan gaan we aan de slag!
Ik geef me op als buddy (vrijwilliger)
We zijn op zoek naar enthousiaste buddy’s die het leuk vinden om Indian eigenaren te gaan begeleiden. Lijkt jou dat iets? Geef je dan op door het contactformulier in te vullen. We horen graag waar je woont, hoeveel tijd je beschikbaar bent en waar je veel ervaring mee hebt. Als buddy kun je het volgende verwachten:
- Wekelijks contact met andere hondeneigenaren via de mail of whatsapp
- Af en toe samen wandelen met de andere hondeneigenaar
- Het bieden van steun, advies en het uitwisselen van ervaring
We verwachten van een buddy:
- Dat je altijd aardig en vriendelijk blijft
- Dat je ervaring hebt met Indians
- Dat je betrouwbaar bent en informatie niet ongevraagd gaat delen met anderen
- Dat je altijd in acht houdt geen kynoloog te zijn en er veel methodes en manieren zijn in de honden-opvoed-wereld. Jouw methode hoeft niet dé methode te zijn. Praat met elkaar over verschillende methodes, maar ga geen verhitte discussie aan als jullie het ergens niet over eens zijn
- Dat je tijd beschikbaar maakt vrijwilliger voor de help zoekende, zowel in real life als digtiaal.