Indian Dog Foundation

 WE ZIJN BLIJ TE MELDEN DAN LOKI GEPLAATST IS!!

GEZOCHT: MET SPOED TIJDELIJKE OPVANG VOOR INDIAN DOG LOKI (REU), GEBOREN 8 JANUARI 2018

 In verband met een ernstige ziekte van de eigenaar zijn we op zoek naar een tijdelijk plekje voor Loki, voor de duur van de behandeling en revalidatie van zijn eigenaar. Op dit moment verblijft Loki in een dierenpension, maar hier kan hij alleen deze week nog blijven.

 De eigenaar van Loki beschrijft hem als volgt:

 Look is een lieve trouwe kameraad met alle kenmerkende gedragingen van de Indian Dog. Ondernemend eigenzinnig en zeer intelligent, leergierig met een aangeboren terughoudendheid, vooral schuw naar kinderen toe.

 Hij is sociaal en speelt graag met andere honden. Andere huisdieren, zoals katten, zijn geen probleem als hij maar weet dat zij tot het roedel behoren. Look heeft een echte alfa als leider nodig die hem leert, uitdaagt en in toom houdt. Kernpunt is wederzijds vertrouwen, als hij merkt dat jij hem vertrouwen geeft, krijg je het in veelvoud terug.

 Hij is geen wegloper ook al vindt hij aan de lijn maar niets. Buiten loopt hij vrijwel altijd los. In het bos is hij in zijn element. Hij is gewend dagelijks vele kilometers te maken, ook mee rennend naast mij op de mountainbike. Look volgt niet slaafs, kiest zijn eigen weg, terwijl hij anticipeert waar je naar toe gaat. Dat is soms moeilijk in de bewoonde wereld. Hij heeft een uitzonderlijk oriëntatiegevoel.

 Naast veel beweging verdient aandacht:

 1.    Hij heeft een uitgesproken drijf- en jachtinstinct en alleen als hij je als leider heeft aanvaard zal hij zich inhouden. Gewone commando’s             werken niet, het zit hem in je non verbale houding.

2.    Voeding, hij is vers vlees met groente en graanvrije brokken gewend, elke dag kluif of bot van de slager.

3.    Look moet zich geborgen voelen, anders wordt hij onrustig.

4.    Look is toe aan volgende stap in zijn ontwikkeling, nu meer gericht op socialisatie binnen de menselijke ‘hondse’ samenleving: Daag hem          uit, geef hem complexe taken.

 Wie zou Loki in deze moeilijke periode voor zijn eigenaar op kunnen vangen zodat hij de aandacht kan krijgen die hij verdient? Neem voor meer informatie contact op met de IDF via info@indiandogfoundation.nl, we kunnen je dan in contact brengen met de eigenaar van Loki. 

 

  • Loki 1
  • Loki 5
  • Loki 2
  • Loki 3


INDIAN DOG BLADE, GEBOREN 28 FEBRUARI 2016 IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUW HUIS

Blade, een ongecastreerde reu van 2 jaar en 8 maanden is op zoek naar een nieuwe baas.

Blade is een lieve hond, maar een echte Indian Dog met gebruiksaanwijzing. Hij heeft een sterk jachtinstinct en is vrij dominant tegen andere reuen waardoor hij buiten niet los kan. Hij luistert verder prima, kent alle basiscommando’s en wacht netjes met eten totdat hij hiervoor toestemming krijgt. Hij kan voor de step en speurt graag. Met kinderen kan hij in principe goed omgaan, maar met kinderen met een beperking (ADHD, autisme) reageert hij volgens de eigenaar niet goed. Er is de afgelopen zomer een bijtincident geweest met een kindje die hij in het gezicht gebeten heeft. Dit is ook de voornaamste rede voor de herplaatsing van Blade.

Op dit moment verblijft Blade bij een tijdelijk opvangadres waar hij in eerste instantie op proef is geplaatst als waakhond. De opvangeigenaar beschrijft Blade als een vriendelijke hond, ook met kinderen die graag bij je in de buurt blijft. Hij kan prima met teefjes omgaan, maar met reuen gaat het niet goed.  Als waakhond is hij echter niet geschikt, omdat hij ten eerste niet waakt en over de omheining springt om bij je komen. Hierdoor moet hij helaas dus wederom op zoek naar een nieuw huis.

De ideale plek voor Blade zou een huisje zijn zonder andere dieren en zonder kleine kinderen, waar hij de beweging en aandacht krijgt die hij zo nodig heeft. Ervaring met Indian Dogs of ander wolf/oertypenhonden is wel vereist, gezien het eigenzinnige en niet alledaagse karakter van deze honden.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Indian Dog Foundation, info@indiandogfoundation.nl

GEZOCHT: PERMANENT HUIS VOOR INDIAN DOG VAN 3,5 JAAR

Door een medische aandoening van de eigenaar is Masha, een gecastreerde Indian Dog-reu van 3,5 jaar met enige spoed op zoek naar een nieuw permanent mandje.

Masha is een vriendelijke maar drukke hond die sociaal is naar mensen en andere honden. Masha loopt bij zijn huidige eigenaar niet los, uit angst dat hij wegloopt. Het zou dan ook ideaal zijn voor Masha als zijn nieuwe eigenaar niet alleen voldoende tijd voor hem heeft, maar ook ervaring heeft Indian Dogs of andere oertypen honden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kynolanguage (info@kynolanguage.nl).