Indian Dog Foundation

 
INDIAN DOG BLADE, GEBOREN 28 FEBRUARI 2016 IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUW HUIS

Blade, een ongecastreerde reu van 2 jaar en 8 maanden is op zoek naar een nieuwe baas.

Blade is een lieve hond, maar een echte Indian Dog met gebruiksaanwijzing. Hij heeft een sterk jachtinstinct en is vrij dominant tegen andere reuen waardoor hij buiten niet los kan. Hij luistert verder prima, kent alle basiscommando’s en wacht netjes met eten totdat hij hiervoor toestemming krijgt. Hij kan voor de step en speurt graag. Met kinderen kan hij in principe goed omgaan, maar met kinderen met een beperking (ADHD, autisme) reageert hij volgens de eigenaar niet goed. Er is de afgelopen zomer een bijtincident geweest met een kindje die hij in het gezicht gebeten heeft. Dit is ook de voornaamste rede voor de herplaatsing van Blade.

Op dit moment verblijft Blade bij een tijdelijk opvangadres waar hij in eerste instantie op proef is geplaatst als waakhond. De opvangeigenaar beschrijft Blade als een vriendelijke hond, ook met kinderen die graag bij je in de buurt blijft. Hij kan prima met teefjes omgaan, maar met reuen gaat het niet goed.  Als waakhond is hij echter niet geschikt, omdat hij ten eerste niet waakt en over de omheining springt om bij je komen. Hierdoor moet hij helaas dus wederom op zoek naar een nieuw huis.

De ideale plek voor Blade zou een huisje zijn zonder andere dieren en zonder kleine kinderen, waar hij de beweging en aandacht krijgt die hij zo nodig heeft. Ervaring met Indian Dogs of ander wolf/oertypenhonden is wel vereist, gezien het eigenzinnige en niet alledaagse karakter van deze honden.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Indian Dog Foundation, info@indiandogfoundation.nl

GEZOCHT: PERMANENT HUIS VOOR INDIAN DOG VAN 3,5 JAAR

Door een medische aandoening van de eigenaar is Masha, een gecastreerde Indian Dog-reu van 3,5 jaar met enige spoed op zoek naar een nieuw permanent mandje.

Masha is een vriendelijke maar drukke hond die sociaal is naar mensen en andere honden. Masha loopt bij zijn huidige eigenaar niet los, uit angst dat hij wegloopt. Het zou dan ook ideaal zijn voor Masha als zijn nieuwe eigenaar niet alleen voldoende tijd voor hem heeft, maar ook ervaring heeft Indian Dogs of andere oertypen honden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kynolanguage (info@kynolanguage.nl).

 


E-mail