Indian Dog Foundation

 Herplaatsers:

Soms gebeurd het, dat om welke reden ook, een hond niet bij zijn/huidige baas kan blijven en herplaatst moet gaan worden. Gezien de Indian Dog zich erg hecht aan zijn eigenaar, is in het geval van herplaatsing zorg dat dit zorgvuldig gedaan wordt. Bij de zoektocht naar een nieuw mandje is het van belang dat de huidige situatie, gedrag en karakter van de hond en de gewenste situatie goed in kaart worden gebracht.

IDF streeft er naar om met het baasje alle mogelijke opties te bekijken van advies tot het inzetten van gedragsdeskundigen en de hond op te zoeken in de huidige situatie om zo een zo goed mogelijk beeld van de hond te verkrijgen.

Wanneer het eventuele "gouden mandje" voor de hond is gevonden, zal dit volledig door IDF begeleid worden. Hieronder o.a. valt het contact leggen tussen oude en nieuwe eigenaar, maar ook de nazorg in de vorm van eventuele hulpvragen en een huisbezoek na plaatsing.

Soms is een situatie dermate dringend dat een hond per direct naar andere huisvesting zou moeten gaan. Het is dan niet altijd mogelijk direct een nieuw mandje aan te bieden en op zo'n moment zal er moeten worden uitgeweken naar noodopvang. Voorkeur ook dan wel uit naar een 'gezinssituatie' en niet naar een asiel. Ook bij noodopvang zal IDF dit begeleiden en blijven zoeken naar uiteindelijk een forever home.

Wilt u een herplaatser deze gouden mand bieden of wilt u zichzelf aanmelden als noodopvang, dan kunt u hier het formulier invullen. De stichting zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ook kunt u hier een formulier invullen wanneer u hulp wil vragen of om welke reden ook een ander mandje voor uw hond zoekt. 

 

 

 
E-mail