Indian Dog Foundation

 




WAARSCHUWING!!!


 Voor alle (American) Indian Dog pup-kopers die een pup via Marktplaats willen kopen:

Koop geen pup bij de fokker in Duitsland of de IDE!

  • De pups worden vaak met 7 weken verkocht en zijn dus nog niet ingeënt tegen Rabiës. Een pup moet volgens de Dierenwet tegen Rabiës ingeënt zijn om de grens over te mogen. Een Rabiës enting mag met 12 weken gegeven worden en na een wachtperiode van 21 dagen mag de pup pas de grens over. Neemt u een pup jonger dan 15 weken zonder Rabiës-enting mee de grens over, dan riskeert u een flinke boete en inbeslagname van uw pup. Uw pup zal een aantal weken in quarantaine geplaatst worden waardoor deze de belangrijkste socialisatieperiode in afzondering door moet brengen met alle gevolgen van dien.
  • Vaak kunt u de pup niet zelf uitzoeken en vanaf de geboorte in het nest zien opgroeien.
  • Er zijn diverse gevallen bekend van pups die ziek of beschadigd/verwond verkocht worden. Er zijn meerdere gevallen gemeld van eigenaren die een pup met Giardia gekocht hebben. Momenteel zijn van meerdere gevallen bekend van jonge honden met Giardia en die hieraan overleden zijn. De besmetting lijkt niet onder controle te krijgen met leverproblemen als gevolg.
  • Er is geen informatie bekend over de ouders van de pup of welke rassen er in de pup vertegenwoordigd zijn. Pups worden geadverteerd met stamboom. de stamboom is fake omdat het niet over een rashond gaat is er geen stamboom aanwezig. Wat u bij de pup krijgt is een soort van verkapte registratie welke niet door de ADF in Amerika wordt geverifieerd een ieder kan zomaar iets aangeven wat als Indian Dog kan worden geregistreerd. 
  • De ouderhonden hebben vaak geen enkel gezondheidsonderzoek ondergaan, zodat het niet bekend is of zij dragers, of nog erger, lijders zijn van bepaalde genetisch bepaalde ziektes of afwijkingen. Ook zijn er geen, door een officiële instantie beoordeelde, HD- en ED-foto’s met beoordeling aanwezig. Ook de genetische afwijkingen blijken uit DNA onderzoeken.
  • Er wordt van u een behoorlijk bedrag gevraagd voor de pup welke niet reëel zijn omdat er niets aan gezondheidsonderzoeken gedaan word met de pups en ouders waardoor de pupprijs hoger gevraagd zou kunnen worden. als u de pup komt halen is de kans aanwezig dat de afgesproken prijs opeens omhoog is gegaan. U wordt opgelicht waar u bij staat.

 Wat is Giardia?

Giardia zijn eencellige maag-darmparasieten die diarree en braken kunnen veroorzaken.

Hierdoor wordt u pup (dood)ziek als er niet meteen door de dierenarts ingegrepen wordt. Helaas is het al bij vele eigenaren een schrikbeeld die niet meer van hun netvlies verdwijnt, de pups blijven in groei achter behouden maandenlang de parasiet en de ziekteverschijnselen.

Omdat Giardia zeer besmettelijk is heeft dit negatieve gevolgen voor de socialisatie van uw pup, die vaak niet meer in te halen is waardoor gedragsveranderingen kunnen optreden als:

ü Uw pup trekt zich terug

ü Uw pup wordt angstig

ü Bijtincidenten komen door bovenstaande meer voor

Denkt u alstublieft aan bovenstaande zaken mocht u bereid zijn tussen de € 700 en € 1.200 uit willen geven voor zo’n pup.

Diverse eigenaren hebben de stichting Indian Dog Foundation weten te vinden sommige helaas te laat. Daarom willen we iedereen waarschuwen die met de gedacht rondloopt om zo’n (German) American Indian Dog aan te schaffen.

De meeste verkochte honden die van de fokker in Duitsland afkomstig zijn kruisingen, Alaskan- en Siberische Husky, Alaskan Malamute, Duitse Herder en Grijze Wolf. Een wolfhond is lang niet in alle landen toegestaan, mocht u de hond mee willen nemen op vakantie naar het buitenland zorg dan dat u op de hoogte bent van de regels omtrent wolfhonden van dit land. Laat uw hond bij Embark testen zodat u zeker weet of er wolf of coyote vertegenwoordigd is in uw hond. In een land waar wolfhonden niet toegestaan zijn, kan de hond in beslag genomen worden en zal deze afgemaakt worden.

Wat als u toch een (American) Indian Dog wil aanschaffen

Wat kunt u doen als u toch een pup wilt gaan kopen? Stap 1 – informeer bij de Indian Dog Foundation of er nestjes bij particuliere fokker gepland zijn. U kunt dan op de wachtlijst geplaatst worden voor een pup.

Laat u vooraf goed inlichten over de ouders, vraag naar de Embark-DNA onderzoeken en de daaraan verbonden afstammings- en gezondheidsuitslagen, HD- en ED-uitslagen van beide ouders. Verdiep u in de karaktereigenschappen van de verschillende rassen die in uw hond vertegenwoordigd zijn en beoordeel eerlijk of dit bij u past. Bij twijfel, vraag advies bij de IDF of een andere deskundige op dit gebied (www.kynolanguage.nl).

Ga bij de fokker thuis langs en kijk naar de aankomende moeder hond, ziet deze er gezond uit? Hoe is haar gedrag naar u toe als vreemde? Vraag vooral door over het gedrag en karakter van beide ouders en bekijk of dit past, bij wat u van uw pup gaat verwachten. Zorg dat u het Europees paspoort met daarin alle relevante entingen van de moederhond ziet en dat deze is of wordt geënt vooraf dat ze gedekt wordt, hierdoor geeft ze de entstoffen mee aan de pups. Bij pup uit het buitenland dient te zijn geënt tegen Rabiës en mag pas met minimaal 15 weken de grens over.

Kijk om u heen, ligt de teef in huis, ziet het er goed uit, is alles schoon, stinkt het niet te veel.

Als de pups geboren worden en zij in huis op groeien is de teef er altijd bij, zorg dat u in de weken dat uw pup bij de fokker verblijft, kan zien opgroeien (kijk naar de ontlasting, hebben de pups mooie lange drollen). Wat doet de moederhond tijdens jullie aanwezigheid, want weet dat de moederhond voor een groot deel bepalend is voor het gedrag van de pup.

Dan hopelijk hebt u, als u ‘een goed gevoel heeft’, een goed adres gevonden, en bent u de eigenaar van een schitterende pup die bij u voorspoedig opgroeit. Heeft u toch het gevoel dat “er iets niet klopt” laat de pup waar het is en ga op zoek naar een goed (fok)adres of ga op zoek naar een geheel ander ras.

Heeft u vragen over de aankoop, opvoeding of andere zaken die betrekking hebben op de (American) Indian Dog, dan kunt u altijd contact opnemen met de Indian Dog Foundation via info@indiandogfoundation.nl

 




E-mail