Indian Dog Foundation

 I

 

PROGRAMMA INDIAN DOG-CLUBDAG 

23 JUNI 2019

Zondag 23 juni organiseren we weer een clubdag voor alle eigenaren en liefhebbers van de Indian Dog.

Naast het onderstaande programma zal Rob de Fouw
aanwezig zijn met zijn prachtige halsbanden, een mooie gelegenheid om uw Indian Dog te voorzien van een Rob-de-Fouw-original!


Ook is Lana Schuurman aanwezig, zij maakt prachtige tekeningen van paarden en Indian Dogs. U kunt tijdens de clubdag kennis maken met haar werk en eventueel een mooie tekening bestellen.

 

Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en is er een hapje en een drankje verkrijgbaar. Er kan alleen cash betaald worden, PIN-betalingen zijn helaas niet mogelijk.

Dit jaar ontbreekt natuurlijk ook de loterij niet, lootjes à € 1,00 zijn op de dag zelf te verkrijgen. Doe mee, want er worden weer leuke en mooie prijzen verloot!

Op het terrein is een omheind stuk beschikbaar waar de honden lekker even los kunnen spelen en rennen. U dient hier wel zelf toezicht op uw hond te houden!

Entree voor de clubdag bedraagt 2,50 per persoon, aanmelden kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

 10.00 uur - Start clubdag

Vanaf 10.00 gaat het hek open en kan de clubdag beginnen! Het is de bedoeling dat iedereen zich aanmeldt bij het secretariaat. Bij aanmelding krijg je één consumptiebon per persoon, het eerste kopje koffie of thee wordt aangeboden door de organisatie!

 10.30 uur - Workshop onstpanningsmassage

Jan Dirk van Helten van Hondenschool WinWin geeft een leuke workshop ontspanningsmassage voor de hond. De workshop duurt ongeveer één tot anderhalf uur en bestaat uit een gedeelte theorie en een praktijkgedeelte.

Jan Dirk is gediplomeerd (sport)hondenmasseur en aangesloten bij Palpabel (Beroepsvereniging Kynologisch Masseurs en Therapeuten). Een quote van de website van Hondenschool WinWin:

“Met hondenmassage zijn veel voordelen te halen. Net als de mens kan ook een hond door prikkels uit balans raken. Het verschil met de mens is dat deze zijn klachten kan beschrijven en voorleggen aan een specialist. Helaas ontbreekt deze vaardigheid bij de hond en is hij afhankelijk van de oplettendheid van zijn baasje.

Door allerlei prikkels kan een hond uit balans raken en daardoor gezondheidsproblemen en gedragsproblemen ontwikkelen. Spanningen in het lichaam kunnen leiden tot spanningen in het hoofd en dit leidt weer tot spanning in het lichaam.”

De kosten voor deze workshop bedragen € 35,00 voor donateurs van de IDF en € 37,50 voor niet-donateurs.

 11.00 uur - 14.00 uur - Hersenwerkplein

Hersenwerk is het door gebruik te maken van de neus, zoeken naar iets lekkers of iets leuks in verschillende soorten materiaal. De hond ontdekt hierbij en moet nadenken over hoe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

Hersenwerk sluit aan bij de natuurlijke behoefte van de hond om te snuffelen, biedt de hond uitdaging en versterkt de band tussen eigenaar en hond.

Vicky Megens van Dogskills is van 11.00 – 14.00 aanwezig met het “Hersenwerkplein”. Onder haar begeleiding kun je hier samen met je viervoeter diverse hersenwerk-spelletjes uitproberen. Natuurlijk zijn er ook diverse zoekspelletjes bij Vicky te koop!

 13.00 uur - Oud-Hollandse spelletjes

We hebben het allemaal vroeger wel gedaan, zaklopen, eierrace, spijkerpoepen en appels happen. Maar dit samen met een Indian Dog proberen geeft hier weer een nieuwe dimensie aan! De deelnemers worden in twee groepen ingedeeld, welk team is het snelst? Schrijf je in voor deze uitdaging, een hoop lol en hilariteit is gegarandeerd!

Deelname aan de Oud-Hollandse spelletjes is gratis!

 

14.30 uur - Lezing “Wolven in Nederland”

Anne-Marie Arnold, vrijwilliger van “Wolven in Nederland” verzorgt een lezing over, je raad het al, de wolven in Nederland!

“Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven. Wolven in Nederland is een samenwerking van Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, FREE Nature, Koninklijke Jagersvereniging, IVN, IFAW, Studio Wolverine, Rewilding Foundation, Zoogdiervereniging, van Bommel Faunawerk en Wereld Natuur Fonds.

Met Wolven in Nederland zetten wij ons in om draagvlak voor de wolf te creëren. Dat doen we door mythes en sprookjes van waarheid te onderscheiden; door het geven van voorlichting, bijvoorbeeld over hoe boeren hun vee kunnen beschermen. Zo willen we ervoor zorgen dat eventuele schade beperkt blijft en wolven niet alleen welkom zijn in de natuur, maar ook in de hoofden en harten van mensen in Nederland

De lezing zal ongeveer een uur duren, na afloop is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

De kosten voor de lezing bedragen € 10,00 voor donateurs van de IDF en € 12,00 voor niet-donateurs. De helft van de opbrengst van deze lezing zal gedoneerd worden aan “Wolven in Nederland”.

16.00 uur - Trekking van de loterij

Rond 16.30 is de dag weer aan een einde gekomen en hopen we dat iedereen na een gezellige dag moe maar voldaan weer richting huis kan vertrekken! E-mail