Indian Dog Foundation

 24 juni 2018 Clubdag

Op zondag 24 juni 2018 organiseert de Indian Dog Foundation een gezellige clubdag. We hebben voor deze dag een mooie locatie gevonden bij Hondenschool Lingewaard in Bemmel. Het terrein is geheel afgesloten en er is mooi stuk waar de honden heerlijk kunnen spelen. Uiteraard is ook aan de baasjes gedacht, die kunnen tegen een vriendelijke prijs genieten van een koud of warm drankje en natuurlijk iets lekkers te eten.
Naast de verkoop van allerlei leuke honden- en Indianartikelen zullen er op deze dag ook weer tweedehands hondenspulletjes verkocht worden waarvan de opbrengst ten goede komt aan het noodfonds van de IDF. Dus heb je nog een halsband, speeltje, voerbak of wat dan ook in de kast liggen, dan kun je dit doneren en zal dit tijdens de clubdag tegen een klein prijsje verkocht worden.
We hebben ons best gedaan om ook weer een aantal leuke workshops tijdens deze dag te organiseren:

Workshop Agility

Agility is een leuke en actieve manier om met je hond bezig te zijn. Tijdens deze workshop komt de basis van agility aan bod en zal er een mooi agility-parcours staan. De workshop wordt gegeven door instructrice en tevens eigenaar van de hondenschool, Marielle Bugel. Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers meedoen aan een speciale Indian Dog-competitie. Dit betekent dat de honden niet los en zo snel mogelijk het parcours af moeten leggen, maar ligt de nadruk op hoe de verschillende “hindernissen” uitgevoerd worden. Hiervoor mag de hond gewoon aangelijnd, de nadruk ligt op lekker bezig zijn met de hond en is ook erg leuk voor kinderen!
Kosten donateur:  € 15,00
Kosten niet-donateur: € 16,50

 

Workshop Balance en Coördinatie

Deze workshop wordt gegeven door Lyanne van Workum, kynologisch gedragsdeskundige:
 
“Ik ben Lyanne en woon samen met mijn 2 honden in Zetten. Samen met mijn collega runnen wij indoor hondenschool Dogwish in Boxmeer.
Al onze lessen zijn zelf samen gesteld en wij gaan ervanuit dat als je bij ons komt trainen dat je een leuke huishond wil die kan functioneren in onze mensenwereld:-) Wij zijn gecertificeerd als instructeurs voor de gehoorzaamheid en de sport. We werken voornamelijk op de vertrouwensband tussen handler en hond, en daar is balans en coordinatie heel geschikt voor!
 
Bij balans en coördinatie draait alles om de samenwerking! We gaan de hond aanmoedigen en helpen om oefeningen te doen die zijn/haar zelfvertrouwen laten groeien en er meer bewustzijn komt van zijn/ haar hondenlijfje:-) Een hele leuke manier om samen te gaan ontdekken wat er allemaal mogelijk is! Je werkt volledig op het niveau van je eigen hond!”
 
Kosten donateur:  € 17,50
Kosten niet-donateur: € 20,00

 

Workshop detectie door Dominique Olaerts

Deze workshop wordt gegeven door Dominique Olaerts gediplomeerd en erkend hondengedragsdeskundige, Kennelmaster Be defensie, zelfstandig hondeninstructeur en gediplomeerde aanvalsman van K+4Dogs. Bij sommige Indianeigenaren zal Dominique al bekend zijn van de workshop pakwerk die hij verleden jaar voor ons verzorgd heeft. De workshop bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, beide van 1,5 uur. Aan het theoriegedeelte kunnen maximaal 12 personen deelnemen, aan het praktijkgedeelte (met hond) maximaal 6. Uiteraard kunnen de deelnemers aan de theorie zonder hond ook het praktijkgedeelte bijwonen mocht het praktijkgedeelte al vol zijn.
 
Kosten donateur theorie en praktijk:    € 20,00
Kosten donateur theorie en praktijk (zonder hond):  € 15,00
Kosten niet-donateur theorie en praktijk:   € 22,50
Kosten niet-donateur theorie en praktijk (zonder hond): € 17,50
 

 

Sledehonden-training

De gehele dag is de trainingsquad van de IDF beschikbaar om met een team van 4 honden eens uit te proberen hoe je met een team van honden samenwerkt. Hierbij zal deskundige begeleiding aanwezig zijn. Uiteraard is het afhankelijk van de temperatuur die dag hoe intensief en hoe lang je met de honden aan het werk kunt gaan.

Kosten donateur:  € 4,00
Kosten niet-donateur: € 5,00

 

Natuurlijk is iedereen deze dag welkom, ook als je niet mee wilt doen aan een workshop. Wil je wel komen maar niet meedoen aan workshop, dan bedraagt de entree deze dag € 5,00 per gezin. 
Voor iedereen geldt dat het eerste kopje koffie of thee met wat lekkers aangeboden wordt door het bestuur van de Indian Dog Foundation.
We hopen iedereen te mogen begroeten op 24 juni, zodat we iedereen en alle honden een leuke, leerzame en gezellige dag kunnen bezorgen.

 Schijf je nu in

Adres:

Hondenschool Lingewaard
Bergerdensestraat 25A
6681LK Bemmel

 
E-mail