Indian Dog Foundation

 Agenda:

Onder voorbehoud:

Zondag 29 September Clubdag Houdt dit weekend vrij!3 maart 2018

Gedrags-dag 

De laatste 2 jaar zijn er steeds meer berichten van eigenaren gekomen die, in meer of mindere mate, gedragsproblemen met hun Indian Dog hebben. Hierdoor zijn een aantal honden helaas al herplaatst moeten worden. Dit had misschien voorkomen kunnen worden als de eigenaren vanaf de start een goede uitleg hadden gekregen over het gedrag en karakter van hun hond. Gezien er meer rassen vertegenwoordigd zijn in onze Indian Dogs dan wat tot dit jaar bekend was, wil de Indian Dog Foundation eenieder die geïnteresseerd is uitleg geven hoe onze Indian Dogs leren en hoe het gedrag hierdoor wordt beïnvloed.

Op 3 maart organiseert de Indian Dog Foundation daarom een hondengedrag-dag. Rond 10.00 verwelkomen we iedereen en starten dan met een gedeelte theorie middels een Power Point-presentatie waarin Sabina Scipio uitleg gaat geven over gedrag; wat is gedrag en waarom doen de Indian Dogs wat ze doen, waarom luisteren ze in de pubertijd niet etc. Er wordt hier dieper ingegaan op het functioneren van de hersenen en hopen hierdoor duidelijk te maken hoe de Indian Dog leert en wat de beste opties zijn om een Indian Dog te hebben zonder al te veel problemen.

’s Middags na de lunch tegen 13.00 uur zal door Vera Sterrenburg, gedragsspecialist voor Indian Dogs en Wolfhonden, de mensen die bepaalde problemen hebben met hun honden hierin begeleiden en uitleg geven hoe ze het gedrag kunnen aanpakken, hoe je het beste je hond kan lezen en vandaar uit verder kan werken.

Tijdens de theorie, die in de kantine wordt gehouden, graag geen honden in verband me de afleiding die hierdoor ontstaat. De honden kunnen in de rijhal spelen of men houdt zijn hond in de auto of in een bench naast de rijbak. Er zal tijdens de theorie toezicht op de honden zijn in de rijhal.

Om deze dag te kunnen organiseren zijn minimaal 10 deelnemers nodig.

 

Waar:   de Rijhal aan de Ewijkseweg 13, 6611AG Overasselt.                                                                                                                                                                           Aanvang: 10.00 uur

 

De kosten voor deze dag bedragen:                                                                                                                                                                                                                           - Alleen theorie (ochtend) € 15,00 voor donateurs en € 17,50 voor niet donateurs                                                                                                                                        - theorie en praktijk (ochtend en middag):  € 27,50 voor donateurs en € 32,50 voor niet donateurs

 

Inschrijven en betalen kan tot en met zondag 25 februari.

Het bestuur IDF

 

 

21 en 22 april 2018

Wandelweekend in Limburg

 

 

In het  weekend van 21 en 22 april heeft de Indian Dog Foundation twee wandeldagen in Zuid Limburg georganiseerd. De wandeling van zaterdag gaat op en rondom de Sint Pietersberg in Maastricht, die van zondag rondom Berg en Terblijt, door de natuurgebieden Bergse heide en Ingedael.                                                 

De wandelingen worden begeleid door Helmut van der Broeck, Anne-Marie van der Winden en Boudewijn Smeets.

Je kan kiezen voor een enkele wandeldag of voor beide dagen. Als je voor beide dagen kiest is het  aan te bevelen een overnachting te nemen. Hieronder staan enkele suggesties. De locaties liggen centraal of vlak bij één van de wandelingen  en uit de keuze van enkele deelnemers voor de Camping Messcherhei.

Voor het complete programma en om je in te schrijven klik hier

 


 

 

 
E-mail